Tiistai, Huhtikuu 10, 2018, 08:39

Sitowise on suunnittelu- ja konsultointialan yritys, joka toimii rakennetun ympäristön maailmassa. Yrityksellä on töissä yli 1200 infra- ja talonrakentamisen asiantuntijaa. Sitowise toimii Suomessa 18 paikkakunnalla. Sito Oy ja Wise Group Finland Oy yhdistyivät vuoden 2017 lopussa.

Palaudutehokkaasti.fi:n ja Sitowisen yhteistyö starttasi alkuvuodesta 2017.

Sitowisen henkilöstön kehittämiskonsultti Tuula Virkkula kertoo, että yrityksessä on toteutettu jo useamman vuoden ajan henkilöstötutkimuksen pohjalta suunniteltuja, kohdennettuja hyvinvointiohjelmia. Tällä kertaa haluttiin panostaa nimenomaan yksilölliseen tukeen työstä palautumisessa ja unen laadussa.

”Minulla oli sellainen käsitys, että uni ja palautuminen ovat perustavanlaatuisia asioita hyvinvoinnin näkökulmasta ja kuitenkin valitettavan yleisiä ongelmia. Siksi halusimme panostaa erityisesti niihin." 

Virkkula muistelee, että Palaudutehokkaasti.fi:stä oltiin yhteydessä juuri oikealla hetkellä. Haussa oli aiempaa vaikuttavampia hyvinvointitoimenpiteitä, joita voitaisiin tarjota henkilöstölle laajasti. Valmennusten vaikuttavuudelle haluttiin asettaa korkeat tavoitteet. Kustannus- ja aikatehokas palautumisen yksilövalmennus houkutti.

”Referenssit olivat kohdallaan, hetki oli oikea ja Arto onnistui vakuuttamaan minut palvelun asiantuntevuudesta ja helppokäyttöisyydestä”, Virkkula kertoo.

Sitowisen henkilökunnasta 109 osallistui aloitusmittaukseen. Ryhmiä oli yhteensä kymmenen. Toisessa mittauksessa 71 prosenttia oli parantanut palautumistaan. Muutama työntekijä ohjattiin työterveyteen ja he ovat nyt saaneet oikean diagnoosin ja hoito on aloitettu, joten myös työterveyshuollon toimintaa on hyödynnetty.

Virkkulan mukaan Sitowise jatkaa mittauksia vuosittain uusille ryhmille tarpeen mukaan. Myös esimies ja työterveys ovat nyt ohjaamassa henkilöstöä mittaukseen, sillä ensimmäisestä kierroksesta jäi epäilys, että juuri kaikkein kipeimmin palvelua tarvitsevat eivät välttämättä kiireiltänsä huomaa tarttua tarjoukseen.

”Kaikkihan eivät valmennukseen hakeudu vaikka sitä tarvitsisivatkin. Muutamilla on ollut esimerkiksi liian vaikea elämäntilanne elämäntapamuutokseen, joten olemme ehdottaneet myöhempää ajankohtaa osallistumiselle.”

 

Valmennuksesta uutta virtaa elämään

 

Virkkula kertoo, että Sitowisen työntekijöiltä alkoi nopeasti tulla palautetta ja se on ollut pitkälti positiivista. Työntekijät ovat kokeneet, että heistä välitetään aidosti ja palautumistaitojen kehittäminen on antanut uutta virtaa elämään.

Yrityksessä on aiemminkin järjestetty kuntoutus- ja stressiryhmiä, joihin on kuulunut Firstbeat-mittaus. Osallistuneet ovat kertoneet, että Palaudutehokkaasti.fi mittauksista saatu palaute on erottunut myönteisesti asiantuntevuudessa ja paneutumisessa.

Virkkulankin näkökulmasta prosessi on ollut helppo ja miellyttävä. Palaudutehokkaasti.fi on joustanut asiakkaan tarpeiden mukaan, ja asiakkaan erityistarpeisiin liittyviä ratkaisuja on mietitty oma-aloitteisesti jo ennen kuin niitä on otettu puheeksi. Yritys on pidetty hyvin ajan tasalla siinä, missä ollaan menossa mittausten ja tulosten suhteen.

”Olemme kaiken kaikkiaan todella tyytyväisiä Palaudutehokkaasti.fi:n toimintaan. He keskittyvät siihen, mitä osaavat ja tämän asian he osaavat”