Maanantai, Helmikuu 26, 2018, 14:18

 

 

PostNord on yksi pohjoismaiden suurimmista logistiikka-alan yrityksistä. Suomessa yrityksellä on noin 135 työntekijää ja heidän toimitiloissaan työskentelee noin 500 henkilöä. PostNordin HR Manager Sini Simonen suosittelee palaudutehokkaasti.fi:ä kaikille lämpimästi.

Firstbeat-mittaukset olivat Simoselle jo edellisestä työpaikasta tuttu tapa mitata palautumista. Vaikka PostNordilla ei ollut erityisen korkea sairaspoissaoloprosentti, HR-puolella oltiin huolissaan PostNordin henkilökunnan jaksamisesta, sillä henkilöstötutkimuksessa oli ilmennyt viitteitä stressistä.

”Meilläkin tapahtuu nopealla aikataululla paljon muutoksia ja henkilökunnan täytyy oppia lyhyessä ajassa paljon uutta. Se vaatii työntekijöiltä paljon”, Simonen kertoo.

Pari vuotta aiemmin valmennus tehtiin 40 hengen ryhmälle ja hyvät tulokset kannustivat käynnistämään valmennuksen koko henkilökunnalle alkuvuodesta 2017. Valmennus kesti koko vuoden 2017.

 

Henkilökohtaisesta läpikäynnistä hyötyä
 

Mittausten tulokset käytiin PostNordilla henkilökohtaisesti läpi ja lisäksi pidettiin yhteisiä info- ja kyselytilaisuuksia. Työstä palautumisessa ilmeni haasteita yli puolella henkilökunnasta, mikä onkin tavallista nykypäivän hektisessä työelämässä.

Seurantamittauksissa 66 prosentilla työntekijöistä palautuminen parani ainakin hieman ja kaikilla suunta oli oikea. Sairaspoissaoloprosentti oli laskusuunnassa.

Simonen on saanut henkilökunnaltaan ainoastaan positiivista palautetta palvelusta.

”Työnantaja-arvostuksemme lisääntyi mittausten myötä. HR-osastomme pääsi helpolla, koska Palaudutehokkaasti.fi huolehti kaiken jouhevasti, ammattimaisesti ja ystävällisesti. Arto sai positiivista palautetta myös yksilönä”, Simonen kertoo.

 ”Suosittelen palaudutehokkaasti.fi:ä ehdottomasti. Yhteistyö palaudutehokkaasti.fi:n kanssa pelasi hyvin ja tämä oli mukavaa ja hyödyllistä yhdessä tekemistä työpaikalla.”

Sini Simonen, HR Manager / PostNord Oy