Keskiviikko, Huhtikuu 15, 2020, 08:53

Viruksen tai bakteerin aiheuttama tulehdus elimistössä näkyy autonomisen hermoston vasteissa. Immuunipuolustuksen aktivoituessa mm. kehon lämpötila kohoaa, leposyke nousee ja sykevälivaihtelu romahtaa. Uni ei ole palauttavaa, eivätkä yön aikana keholle välttämättömät korjausmekanismit käynnisty normaalisti. Tämän seurauksena kehon valmius vastata seuraavan päivän kuormitukseen heikkenee ja suorituskyky laskee. Sairastumisen seurauksena hermostollinen vireystila on yöllä lähes yhtä korkea kuin hereillä ollessa, koska sairastuminen on keholle stressi. 


Nämä ovat hälytysmerkkejä, joiden havaitseminen ilman teknologiaa voi olla mahdotonta, vaikka infektio ja riski sen levittämisestä olisi ollut olemassa jo päiviä.

 

Alla olevista kuvissa on esitetty hyvin palautuvan henkilön toipumisprosessi infektiosairaudesta. Sairastuminen tapahtui viikolla 11. Ennen viikkoa 11 oli jo havaittavissa muutoksia mm. sykevälivaihtelussa, mutta viikolla 11 muutokset olivat voimakkaampia: syke oli selvästi koholla, kehon valmius heikko ja unen palauttavuus kohtalaisella tasolla.

 

Toipumisaika oli pitkä. Viikolla 14 arvot olivat jo paremmat, mutta vasta viikolla 15 normaalit.

 

Palaudutehokkaasti.fi:n käyttämä laitteisto, Oura-älysormus, pystyy mittaamaan muutoksia edellä mainituissa kehon reaktioissa. Kun mittausjakso on tarpeeksi pitkä, normaalista poikkeavat muutokset näkyvät selkeästi ja nopeasti. Infektio aiheuttaa fyysisen riskin terveydelle, eristäytyminen työ- ja muista tärkeistä yhteisöistä psyykkisen riskin.

 

Muutimmekin nyt palautumista tukevan konseptimme vastaamaan poikkeusolojen vaatimuksia ja auttamaan taistelussa koronaa vastaan. Konseptimme on aina ollut etänä toteutettava, joten se on täysin virusvapaa! Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.